به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای صالحی در ادامه پیام خود به همایش ملی روابط ایران و اتحادیه اروپایی؛ تجارب پیشین، چشمانداز پیش رو افزود: تحولات روابط ایران و اروپا و اختلافات میان دو طرف جای بررسی کارشناسانه دارد و نمیتوان این اختلافات را نادیده گرفت.
وی با اشاره به اینکه قرار نیست در این اختلافات متوقف شویم، اضافه کرد: چنین شرایطی نمیتواند برای همیشه ادامه داشته باشد و وظیفه مهم دستگاه دیپلماسی این است که تنشها را مدیریت کند و راههایی برای گذار از تنش به سوی تلطیف و بهبود روابط بیابد.
صالحی با تأکید بر اینکه باور ما این است که ایران و اروپا ظرفیتهای زیادی برای تغییر شرایط موجود و گسترش روابط دارند، ادامه داد: دلیلی ندارد در مورد مسائلی که قابل حل و فصل است، دچار افت در روابط مان باشیم.
وی افزود: شرط استفاده از ظرفیتها در خدمت روابط دوجانبه، گفتگو برای رفع برداشتهای اشتباه و یافتن زمینههای مشترک برای همکاریهاست.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی گفتگو و مذاکره با چنین هدفی و در قالبهای مناسب را دارد.
صالحی با اشاره به اینکه درصدد داشتن روابط بهتر با اروپا هستیم و در این زمینه تلاش کردهایم افزود: اینکه اروپاییها چه مقدار بخواهند به منافع خود توجه کنند و رویکرد درستی را در دستور کار قرار دهند بستگی به تدبیر مسئولان آنها دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: اروپاییها برای دنیای امروز راه حلهای مناسبتر و بهتری انتخاب کنند و بهترین راه حل احترام به حقوق همه ملتهاست.
صالحی خطاب به اروپاییها تصریح کرد: برخوردهای غیراصولی و اظهار نظرهای مداخلهجویانه و اتخاذ تصمیمات علیه ایران در قالب تحریمها و قطعنامهها، واکنش ملت ایران را در پی داشته است و این اقدامات به هیچ وجه به توسعه روابط کمک نخواهد کرد.
وی افزود: ملت ایران هیچ گاه با مردم اروپا مشکلی نداشته و تاکنون هیچ خسارتی از جانب ایران به اروپا وارد نشده است ولی بعضی دولتهای اروپایی به ملت ایران خسارت فراوانی زدهاند.
صالحی با اشاره به اینکه نگاه ملت ایران به آینده است ابراز امیدواری کرد روابط ایران و اروپا به تدریج عادی شود که برای بهبود روابط به رایزنی مستمر و صبر و حوصله نیاز است.
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه ایران و اروپا وابستگی متقابل اقتصادی و تجاری دارند تصریح کرد: ایران با داشتن منابع غنی انرژی، برای اروپا از جایگاه ویژهای برخوردار است و اروپا نیز فناوریهای بالا دارد که ما به آن توجه داریم.
صالحی افزود: بهعلاوه؛ ایران با توان تاثیرگذاری و نفوذ معنوی در منطقه حساس خاورمیانه به خصوص در عراق، افغانستان، لبنان و فلسطین از وزن بالایی در معادلات سیاسی، امنیتی و اقتصادی منطقه برخوردار است و اروپا نمی تواند از چنین ظرفیتی به راحتی چشم بپوشد؛ دو طرف میتوانند در این راستا با یکدیگر همکاری سازندهای داشته باشند.
وی موضوعاتی چون مبارزه با قاچاق مواد مخدر، همکاری در زمینه محیط زیست، مبارزه با جرایم سازمان یافته و تروریسم را از دیگر زمینههای همکاری ایران و اتحادیه اروپا برشمرد.
صالحی با تأکید بر اینکه گفتگوهای فرهنگی از جمله گفتگو میان اسلام و مسیحیت باید بیشتر از گذشته مورد توجه ایران و اروپا باشد افزود: در مورد ازسرگیری گفتگوهای حقوق بشری کشورمان و اتحادیه اروپایی نیز آماده هستیم که رویکرد تعاملی سازنده را در پیش بگیریم.
وزیر امور خارجه در پایان پیام خود به همایش ملی ایران و اتحادیه اروپایی، تحقق این همکاریها را به ترسیم بنیانهای منطقی مناسبات ایران و اتحادیه اروپا در دوران جدید منوط دانست و از این اتحادیه خواست در مواجهه با ایران محاسباتش را بر اساس واقعیات انجام دهد.